IslamBosna.ba– Video snimak kojeg su u ponedjeljak navečer objavile Brigade el-Kassam na Twitteru pokazuje kako su borci otpora otkazali operaciju bombardovanja kako bi izbjegli ubistvo izraelske djece.
Iz Brigada el-Kassam, oružanog krila Pokreta Hamas, navode da je snimak inspirisan stvarnim dešavanjima iz posljednje izraelske ofanzive na Gazzu.
Hamasovi borci su prošlog ljeta tokom izraelske agresije na opkoljenu priobalnu enklavu otkazale operaciju napada na izraelski vojni cilj zbog prisustva djece u blizini.
Video snimak dalje prikazuje uporedo snimak priprema okupacione vojske i Brigada el-Kassam, uz prizore gađanja stambenih četvrti Gazze i ubijanja nevinih civila, većinom žena i djece.
Snimak je objavljen kao dio Hamasove interaktivne kampanje koja je počela u prošli petak na društvenim medijima pod hashtagom #AskHamas kako bi se izrazili staovi grupe u vezi ključnih pitanja i kako bi se motivirali Zapadnjaci da uklone Hamas sa liste terorističkih organizacija i da saznaju direktno od čelnih ljudi Hamasa o Hamasu.
Video snimak završava porukom da su Hamasovi borci niz puta obustavili svoje akcije na vojne ciljeve izraelske vojske zbog prisustva djece, dok su izraelske okupacione snage namjerno gađale četvrt eš-Šudža’ija počinivši masakr nad ženama i djecom. Krajnja Hamasova poruka jeste- Mi smo drugačiji. Mi smo ljudi.

IslamBosna.ba