IslamBosna.ba-Bez obzira na to kakav život živite, uvijek ima prije i uvijek ima poslije. Čak i ovo postojanje- bilo je jedno prije u utrobi i jedno nakon njega- u kaburu

Ako prolazite kroz najgori trenutak u svome životu, živjeli ste godinama prije nego što je došao i živjet ćete godinama poslije njega. A ako ste imali najbolje, iako ste ga izgubili, imali ste godine prije nego što je došao i imat ćete godine poslije.

Pogledajte godine koje već znate- u njima je bilo ljepote i pobjeda i poraza, svega. I znajte da će i nakon ovoga vremena biti isto- više ljepote, više pobjeda i poraza. Više od svega.

Život je kretanje. Dopustite da vas nosi i uhvatite se za ruke drugih koji putuju s vama. Allah, s.v.t., će ih unijeti u vaš život. On će vam podariti sve što vam je potrebno. Baš kao što je Hadžeri donio Zemzem u pustinju, kao što je Jusufu u pustinji doveo Džibrila, i Musi dok je stajao pred Faraonom njegovog brata Haruna. Vaša opskrba u svakom aspektu- novcu, ljubavi, iscjeljenju, odmoru, uspjehu, je već zapisana i doći će u najboljem trenutku u najboljem omjeru.

A ako ste zahvalni, odmah ćete ga vidjeti već dovoljno u svojim rukama, elhamdulillah.

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisala: Ejmi Estrada

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba