IslamBosna.ba- U životu imate tačno tri vrste odnosa.

Odnos sa samim sobom, odnos s Stvoriteljem, i odnos s drugim stvorenjima. Također u svome životu susresti ćete sve vrste ljudi.

Evo moje tajne- što je vaš odnos jači sa sobom i Stvoriteljem, to će biti jači vaš odnos sa stvorenjima.

Šta to znači? To znači ovo: Nikada, nikada, nemojte lagati, skrivati ili fotošopirati dijelove sebe kako biste se prilagodili standardima drugih osoba. Nikada. A ako sebe uhvatite da to radite, prestanite. Samo prestanite. Imajte hrabrosti da budete ono što jeste. Iskreni. Autentični. Ranjivi. A evo što će se dogoditi ako to uradite: to će vam poslužiti kao sito.

To će prosijati ljude u vašem životu. Sve će postati mnogo čišće. Ukloniti ćete pogrešne ljude, a otkriti one prave.

Sada to znam. Proces nije lagan, i nije nimalo zabavan. Potrebna je velika hrabrost. Ali prije svega, potrebna je velika količina ‘pouzdanja’. Morate se pouzdati u neviđeni proces. Morate vjerovat u to, da sve dok budete iskreni prema sebi, Allahu, drugima, apsolutno sve što izgubite će biti zamijenjeno nečim boljim, i nečim stvarnijim. Zapamtite to.

Kada ste stvarni, Allah vas okružuje stvarnim. I ničim manje. Zato će On ponekad ukloniti pojedine ljude iz vašeg života. Zato On zatvara vrata. Zato On postavlja neprobojne zidove. Nikada nemojte misliti da je to da bi vam nešto uskratio. Ne, jer se ne radi o tome.

Evo šta se događa kada se pridržavate iskrenosti i autentičnosti: Allah u vaš život unosi prave ljude. One koji vas prihvataju i vole i koji vas cijene- onakvim kakvi jeste. Cijeli paket. A ne neku lažnu, izmišljenu, savršenu sliku.

Zato kažem da nije lagano. Vjerujte mi jer znam, I nije zabavno. Čišćenje to nikada nije, ali vam obećavam da je neophodno. I vrijedi.

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisala: Jasmin Mudžahid

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba