Držite svoje srce otvorenim

Ovo može biti stvarno teško. Kada stvari ne idu kako je planirano, kada smo povrijeđeni, kada želimo pobjeći od ovog svijeta. Koliko god da želite da živite u tom malom mjestu tuge daleko od svih ostalih, držite svoje srce otvorenim. To ne znači da ćete uvijek biti sretni, bajni i sjajni. To znači da čak i kada budete povrijeđeni, čak i kada mislite da odustanete, čak i kada ništa ne ide po planu, nećete odustati od sebe. Borite se za ono što volite.

Budite nježne prema sebi

Rijetko da ćete bitku dobiti iz prvog puta. Uz sve- roditeljstvo, konzumiranje zdrave hrane, kuhanje, prekidanje loših navika, učenje novih vještina, zarađivanje, učenje kako da se nosite s ljudima, itd., da bi se uspjelo sve obično traje duže od jedne bitke. Budite nježni prema sebi kada pogriješite- te greške bit će vaš oslonac da se osjećate samouvjereno (onda kada to pravilno odradite).

Prestanite sa čekanjem pravog trenutka

Život nije utrka u ovom Pinterest savršenom svijetu. Poznajete savršenu kuću, supruga koji izvanredno podržava svoju suprugu, prekrasnu djecu, tijelo supermodela, dizajniranu odjeću, odmore u tropskim mjestima… i šta se dešava kada konačno to dobijete?  Ovdje je stvarnost: potjera se nikada ne završava. Ako ganjate i očajno želite da budete negdje drugdje, zauvijek ćete to ganjati. Nikada nećete biti zadovoljni s onim što imate i stalno ćete ganjati nešto drugo.

Ako nisi udata, voli svoj samački život baš kao što bi voljela svoj bračni život. Ako si u braku, voli svoj brak toliko da ne možete dočekati da doneseš na ovaj svijet male anđele. Ako se nakon završenog odmora borite s tugom i depresijom vraćanja u realnost, volite svoj svakodnevni život. Morate voljeti svoj život, bez obzira gdje ste sada.

Nije slučajno, tačno ste tamo gdje trebate biti. Vaše dove se uvijek pojavljuju na vrijeme.

Budite osjetljive prema sebi

Imajte hrabrosti da priznate sebi svoja osjećanja. To je prvi korak ka izlječenju. Budite svjesni svojih osjećanja i imajte hrabrosti da priznate sebi da osjećate ljubomoru, da se osjećate ugroženo, takmičarski nastrojeno, inferiorno ili povređeno. Posjedovanje ovih emocija vam omogućava da ih pustite. U suprotnom, one se zadržavaju unutar vas i dalje se izgrađuju.

Brinite se o sebi

Emocionalno, fizički, duhovno i mentalno. Svaki dio vas zaslužuje ljubav i privrženost. Odrasla sam gledajući žene koje su bile dobre vjernice, ali su zanemarivale svoje potrebe za zdravljem, izgledom, samopouzdanjem i ambicijama. A  susrela sam i jako uspješne žene koje su bile također jako nesretne. Jedna od ključnih poruka je da to sve možete biti. Strastvena i ženstvena. Ona koja praktikuje vjeru i senzualna. Ambiciozna, motivisana šefica i mama puna ljubavi. Postoji vrijeme i mjesto za sve to. Dugujete to sebi.

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisala: Umm Hafsa

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba