IslamBosna.ba- Predsjednik Svjetske unije islamske uleme, šejh Jusuf el-Karadavi je pozvao muslimane širom svijeta da preduzmu hitne korake u znak solidarnosti sa potlačenim palestinskim narodom i u znak podrške Mesdžidu-l-Aksi.
Šejh el-Karadavi je upozorio, u saopćenju objavljenom na njegovoj internet stranici, na ozbiljne posljedice izraelskog nasilja u okupiranom Kudsu.

“Sada je vrijeme ili nikada! Zvona za uzbunu su se oglasila”, rekao je on obraćajući se muslimanima.
“Okupirani Kuds plače za pomoć”, izjavio je učenjak, upozoravajući na izraelski plan da preotme grad i izbriše njegov islamski identitet te da ga judaizira.
“Okupirani Kuds ne pripada samo Palestincima. On pripada svakom Arapinu i svakom muslimanu”, navodi dalje šejh el-Karadavi.

“Želimo obavijestiti one rasijane, probuditi one uspavane, podsjetiti one koji su zaboravili, podržati one koji su prestrašeni, povećati volju onih koji se osjećaju nesigurno”, naveo je šejh.

“Mi također želimo da razotkrijemo izdajice i udružimo snage sa mudžahidima koji odbijaju da se predaju i koji žele da žive dostojanstveno ili umru kao šehidi”, zaključio je šejh Jusuf el-Karadavi.

IslamBosna.ba