IslamBosna.ba- Saudijski publicista Muhammed Ali Šejh je napao šejha Jusufa el-Karadavija, jednog od najvećih alima današnjice i bivšeg predsjednika Svjetske unije islamske uleme i Ismaila Heniju, predsjednika Politbiroa islamskog pokreta Hamas, koristeći se montiranim fotografijama.

Emiratski portal “Bevabet el-ajn” objavio je tekst Muhammeda Alu Šejha gdje tvrdi da se Zehran Hašim, vođa ćelije koja je optužena za napade u Šri Lanci, se viđao i fotografisao sa šejhom Karadavijem, o čemu je IslamBosna.ba pisala. Govoreći o brojnim terorističkim napadima, autor ističe: “Oni koji su dali dozvolu na samoubilačke napade su muslimani, a najveći od njih je terorista, čovjek koji je u zabludi i vodi ljude u zabludu, Jusuf el-Karadavi. Učenici i poštivaoci ovog teroriste još su u životu”, a na kraju priče kaže: “El-Karadavi se pojavio na fotografiji sa teroristom, Zehranom Hašimom, koji je predvodio i izvršio ovaj teroristički napad.” Svoje lažne tvrdnje temelji lažnom fotografijom na kojem se vidi šejh el-Karadavi sa jos dvojicom ljudi, koje je objavila saudijska televizija el-Arabija.

U istom smislu Alu Šejh je objavio nekoliko loše montiranih fotografija na kojima navodno predsjednik Hamasovog Politbiroa Ismail Henije ljubi ruku iranskog vjerskog vođe Alija Hamneija.

IslamBosna.ba