Odlukom okružnog sudije u Douglasu u američkoj saveznoj državi Nebraska, Svemogući se neće morati pojaviti na sudu, jer u optužnici protiv njega nije navadena adresa pa, smatra sud, ista nije valjana. Sudija je zatim odbacio tužbu protiv Boga, jer na njoj nije vidno istaknuta adresa Svemogućeg.

Državni senator u Nabraski, Ernie Chambers, prošle je godine ispunio tužbu u kojoj traži da se preduzmu trajne mjere protiv Boga, jer je Bog, kako tvrdi, kriv za terorističke prijetnje senatoru i njegovim biračima u Omahi, koje podstiču strah i uzrokuju "smrt, uništenje i terorisanje miliona stanovnika planete Zemlje", piše "Net.hr".

Chambers kaže kako je tužbu podnio da istakne da bi svi trebali imati pravo pristupa sudu bez obzira na materijalno stanje.

Sudija Judge Marlon Polk odbacio je tužbu jer ona mora biti dostavljena tuženom, koji bi trebao imati mogućnost da se brani.

Chambers, koji je također pravnik, smatra da je našao rupu u zakonu.

"Sud priznaje postojanje Boga, a posljedica tog priznanja je i priznanje božje svemoći. S obzorom da Bog sve zna, onda zna i za moju tužbu", smatra Chambers, koji ima mjesec dana da odluči da li će se žaliti na odluku suda.

(24sata.info)

Leave a Reply

*

captcha *