IslamBosna.ba- Prema pisanju saudijskog lista Sabq, policija u Rijadu je tokom ovog vikenda upala pa privatnu zabavu održanu povodom Noći vještica (Halloween). Zabava je organizovana protiv pravila Kraljevine te su organizatori uhapšeni.

 

Stanovnici četvrti El-Samama su se žalili policiji da se kasno noću iz obližnje vile čuju glasna muzika i petarde. Lokalni mediji su saopćili da su policajci pretražili lokaciju i uhapsili osobe koje su proslavljale Noć vještica.

Opća sigurnost Kraljevine je izdala saopćenje u kojem je navela da razloge hapšenja navodeći da je ‘Policija Rijada odgovorila na izvještaje o buci kasno u subotu navečer u četvrti El-Samama.

Oni su uhapsili sve uključene u organizovanje zabave u području jer su prodavali karte za neprijavljeni događaj, uznemiravali susjede i plašili ih noseći bizarnu odjeću i maske“.

 

Lokalni izvori također dodaju da je slučaj proslijeđen tužilaštvu, a snimci događaja su već preplavili internet dok se na društvenim mrežama pojavio i haštag “#هالوين_الرياض” Noć vještica u Rijadu.  Veliki broj korisnika društvenih mreža je kritikovao pojedince koji su organizovali zabavu, dok ih je nekolicina i branila.

Veliki broj Saudijaca je bio zaprepašćen događajem pitajući se da  li je to Rijad ili Las Vegas.

Drugi su se pitali da li će ih vlasti kazniti i javno osramotiti. A ovaj događaj je podigao jako važno pitanje kako je ovaj događaj mogao biti organizovan i oglašavan a da vlasti to ne saznaju.

IslamBosna.ba