IslamBosna.ba- Četrdesetogodišnji palestinac Ajid Bernat, sa okupirane Zapadne obale poklonio je svoju kuću katarskoj televizijskoj mreži Al-Jazeera iskazujući, na taj način, svoju solidarnost zbog blokade kojoj su ovoj zemlju nametnule neke zaljevske zemlje.

Bernat posjeduje skroman stan blizu linije razgraničenja sa jevrejskim naseljima u kome živi sa svojom suprugom i troje djece i bavi se poljoprivredom. On je kazao: “Katar ne zaslužuje blokadu, Katar je zemlja koja je stala sa potlačenim u arapskom i islamskom svijetu i zaslužuje da se solidarišemo s njim.”

On je još 1982. godine u ratu na jugu Libana izgubio svoje roditelje i od tada je u stalnoj brizi katarske humanitarne organizacije Katar hajrije, koju su Saudijska Arabija i ostale zaljevske zemlje stavile na listu terorističkih organizacija.

On i njegova supruga su ranije još izjavili da će oboje donirati po jedan bubreg oboljelim licima iz Katara kojima je potrebna transplantacija bubrega, a ime jednog svog sina, koji se zvao Ahmed je promijenio u Temim.

IslamBosna.ba