IslamBosna.ba- Izraelski okupacioni ministar opravdavao je ubistva u Gazzi nazivajući Palestince ‘nacistima’.

Okupacioni ministar za strateška pitanja i javnu bezbjednost, Gilad Erdan reagovao je na porast broja ubijenih u Gazzi, kazavši da broj smrtnih slučajeva ‘ne pokazuje ništa’ jer palestinski demonstranti su ‘teroristi’ koji su slijedili naredbe ‘nacističke’ organizacije

Erdan se prema Palestincima odnosio kao prema ‘nacistima’ na svome Twitter profilu braneći brutalno okupaciono ubijanje Palestinace. U vrijeme Erdanovog oglašavanja na Twitteru 61 Palestinac je ubijen, uključujući i osmomjesečnu bebu,a preko 3 hiljade je ranjeno, međutim on je ostao hladnokrvan. Braneći okupacioni maskar, ministar Likuda je kazao:

“Uprkos broju mrtvih, moramo se prisjetiti i podsjetiti: Ne govorimo o demonstracijama. Govorimo o teroristima terorističke organizacije koja ugrožava stanovnike Izraela. Svu odgovornost za krvoproliće počiva na vođama Hamasa, koji, s nacističkim gnjevom, beskrajno prolijevaju krv kako bi iz sjećanja ljudi izbrisali svoje neuspjehe u upravljanju Pojasom Gazze. To je istina”.

“Izrael ne želi da eskalira nasilje i ne želi smrt stanovnika Pojasa Gazze”, nastavio je Erdan. “Oni koji to žele je isključivo vodstvo terorističke organizacije Hamas, koja cinično i zlobno koristi krvoproliće. Broj ubijenih ne pokazuje ništa, baš kao što ni broj nacista koji su umrli u svjetskom ratu ne čini nacizam nečim što se može objasniti ili razumjeti”.

IslamBosna.ba