IslamBosna.ba- Nekoliko pješaka je povrijeđeno u naletu kombija na pješake na London Bridgeu.
Svjedoci kažu da je vozilo skrenulo s puta na pješake koji su izlazili nakon teravih- namaza iz džamije u Finsbury parku u sjevernom Londonu.
Glasnogovornik Metropolitan policije je kazao da su policajci dobili poziv u 12:20 ujutro.
“Policajci se nalaze na mjestu događaja sa drugim hitnim službama”, dodao je on.

Novinarka BBC-a Holly Jones, kazala da je vidjela bijeli kombi kako ubrzava te skreće među pješake te da je pogodio petoro do šestoro ljudi. Jones je izvijestila da je vozač vjerovatno vozio otprilike 80 kilometara na sat.

Londonske vlasti kazale su da je željeznička postaja London Bridge zatvorena na zahtjev policije. Svjedoci sa lica mjesta navode da je oko desetoro muškaraca povrijeđeno.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan poručio je građanima da slijede savjete i informacije iz službenih izvora, uključujući policiju.

Snimci i fotografije s Twittera pokazuju da je napadač uhapšen i da se radi o crnokosom bijelcu, bez brade. Njegov identitet još uvijek nije saopćen.

Fotografije sa društvenih mreža pokazuju na više od desetak vozila hitne pomoći na licu mjesta.
Cynthia Vanzela je napisala na Twitteru: “Strašno je gledati kako policajce rade masažu srca ljudima koje leže na trotoaru očajnički pokušavajući da ih spasu. Samo se nadam da su uspjeli”.

Policija niti zvaničnici Londona ovaj napad, kao ni mediji koji su izvijestili o napadu, nisu kvalificirali kao teroristički napad iako su namjerno ciljani muslimani koji su izlazili iz džamije.

IslamBosna.ba