IslamBosna.ba– Šejh Muhammed Ali Đozo, muftija Libanskog gorja, žestoko je napao Iran i njegove, kako ih je nazvao “najamnike” u regionu, nagovještavajući njihov skori poraz.

Šejh Đozo, koji je inače poznat kao veoma blizak političkoj struji el-Mustakbel, sunijskoj političkoj organizaciji koju je osnovao bivši premijer Libana Refik el-Hariri, koji je ubijen u atentatu, ali i kao protivnok iranskog utjecaja i Hizbulahove dominacije u Libanu, kazao je: “Nastupilo je vrijeme početka kraja iranskih najamnika u regionu. Odjeci pobjede već se očitavaju u Siriji, Jemenu ali i čitavom regionu.”

On je istakao da je svrgnuti irački predsjednik Saddam Husejn, “i pored grešaka koje je napravio, ubijen od neprijatelja islama, umro jee i sa sobom nije ponio niti jedan dolar. On je časniji, sa svim svojim greškama, od ovih novih vladara koji svoju slavu grade na pljačanju i ubijanju sunija u Iraku.”

Čak je i imenom prozvao bivšeg iračkog premijera: “A Nuri el-Maliki, on je zločinac prve vrste koji je u Ebu Gurejbu činio stravične zločine, taj iransko-američki najamnik, ali nikome ne pada na um da ga sudski goni. Njemu je zagarantovan imunitet.”

IslamBosna.ba