IslamBosna.ba- Kuvajtske vlasti deportovale su izraelskog blogera za manje od 24 sata nakon njegovog dolaska u zemlju, izvijestili su lokalni mediji.

Deportacija Ben Tziona je došla nakon što su kuvajtski aktivisti i članovi parlamenta kritikovali kontroverznog izraelskog blogera.

Kuvajćani su javno osudili dolazak Ben Tziona, koji je navodno tvrdio da je posjetio zemlju kako bi učestvovao na međunarodnom sajmu knjiga.

Lokalni meidji, uključujući listove el-Kabas i Er-Rej,  su citirali jedan službeni izvor koji je naveo da je Ben Tzion, navodno ušao u zemlju koristeći američki pasoš, ‘nije došao u zemlju da bi učestvovao na sajmu knjiga’.

Kuvajtski Međunarodni sajam knjiga je počeo u četvrtak pod temom ‘Kuds- Vječni glavni grad Palestine’, a završava se 24. novembra.

Ben Tzion je izazvao kontroverzu krajem prošle godine nakon što je postavio fotografije na Instagramu na kojoj se nalazi u Poslanikovoj, s.a.v.s., džamiji u saudijskom gradu Medini, pored drugih ‘selfija’ iz Irana, Libana, Jordana i Egipta.

IslamBosna.ba