IslamBosna.ba- Izraelske zračne snage su u protekla dva dana na Pojas Gazze bacile oko 400 tona bombi i raketa, izjavio je danas visoki zvaničnik izraela.

Izraelski radio navodi da je visoki zvaničnik, koji ne može biti identifikovan, izjavio: „U toku bombardovanja  Pojasa Gazze u protekla dva dana zračne snage su upotrijebile  oko 400 tona bombi i raketa kako bi se povećao stepen razaranja u području“.

Izraelski zvaničnik dodaje: „Oraganizacije u Gazzi imaju nekoliko stotina raketa dugog dometa, a pojedine od njih su skrivene u mjestima koje ne možemo pogoditi“.

Avihai Abdraei, glasnogovornik izraelske vojske, kazao je tokom protekle noći pogođeno više od 160 ciljeva u cijelom Pojasu Gazze ističući da je od početka akcije pogođeno 440 ciljeva, međutim da postoji još ciljeva koji tek trebaju biti bombardovani.

On je napisao na društvenoj mreži Twitter: „Među ciljevima koji su večeras pogođeni je 10 tunela i šest Hammasovih postaja, uključujući i Odjel za domovinsku sigurnost i nacionalnu sigurnost“.

Izraelski ministar odbrane Moše Ja’alon je kazao: „Borba protiv Hammasa će se intezivirati u narednim danima“.

Nakon sastanka sa visokim vojnim zapovjednicima Ja’lon je dodao: „Spremni smo na kampanju protiv Hammasa, koja se neće završiti za nekoliko dana.  Moramo biti strpljivi. Mi nastavljamo sa napadima a Hammas će platiti visoku cijenu za to. Uništavamo Hammasovo oružje, terorističku infrastrukturu, komandne i kontrolne sisteme, institucije, vladine zgrade, kuće terorista, i ubijamo visoko rangirane teroriste“.

Palestinski medicinski izvodi navode  da je od ponedjeljka ubijeno 28 Palestinaca, uključujući i djecu a ranjene su preko 204 osobe.

IslamBosna.ba