IslamBosna.ba- Izgleda da izraelska PR mašinerija radi prekovremeno kako bi zamaskirala vijesti o rušenju sela i masakrima civila. Samo nekoliko dana nakon što je Elon Musk sponzorisao izraelsku misiju na mjesec, Izrael sada sebe pozicionira kao one koji se zalažu za pravo na obrazovanje izbjegle djece. Ironija nije namjerna.

Međutim, ova naizgled plemenita djela se samo mogu dogoditi samo ako su bukvalno umotana u izraelsku zastavu kako bi je svijet vidio i da bi mogli poslužiti svrsi normalizacije Izraela kao humanitarne, inovativne snage koja čini dobro.

Ovo je upravo motivacija koja se krije iza najnovije promocije Izraela gdje su donirali tablet računare, pa čak i komplete za virtuelnu stvarnost djeci u kampu Durumi u Nigeriji. “Samoučenje kroz tehnologiju” navodi se u snimku, međutim izraelska zastava koja se nalazi na poleđini svakog uređaja govori drugačiju priču.

Uprkos činjenici da okupacioni premijer Benjamin Netanyahu ažurno radi na gašenju UNRWA, UN- ove agencije koja finansira obrazovanje, između ostalog, za 5 miliona palestinskih izbjeglica, izraelska misija u Nigeriji, bez imalo ironije, navodi kako je njihova nacionalna dužnosti pružiti ‘inovacije i nadu’ djeci u potrebi. “Možemo učiniti više”, navedeno je dalje u snimku dok se pojavljuje haštag #IsraelCares/ #IzraelBrine.

Evo nekoliko prijedloga za Izrael koji brine, a šta kažete da prestanete sa uništavanjem palestinskih škola, hapšenjem maloljetnika i zašto ne podignete blokadu Pojasa Gazze kako bi mnogi učenici mogli ostvariti svoje akademske snove.

IslamBosna.ba