IslamBosna.ba- A. A.  koji radi kao imam na jugoistoku Turske, u gradu koji se u posljednjih nekoliko mjeseci nalazi pod policijskim satom, živi već pet mjeseci u džamiji kako bi osigurao da se svakodnevno ezan oglasi sa džamije.

Imam kaže da je poslao svoju porodicu u njegov rodni grad zbog terorističkih prijetnji PKK te se preselio u džamiju kako bi učio ezan tokom policijskih sati.
“Džamija je postala moj dom. Spavam u džamiji kako stanovnici ne bi ostali bez ezana. Pretvorio sam džamiju u svoje mjesto stanovanja. Poslao sam svoju porodicu u moj rodni grad, i sada živim sam. Elhamdulillah, naša zemlja neće ostati bez ezana”, kazao je A. A.

On dodaje da teroriste PKK nervira islam, džamije i ezan, kazavši da su teroristi PKK bacili zvučnu bombu na džamiju tako da su se sva stakla polomila.
“Bacili su zvučnu bombu na moju džamiju prije policijskih operacija. Druge džamije su pretvorili u sjedišta PKK. Ovo je veliko nepoštovanje islama i muslimana. Oni čak koriste džamijske razglase za širenje svojih propagandi”.

IslamBosna.ba