Mi to vidimo kao Božju kaznu za kriminalce (SAD i zapadne zemlje). Ništa nije toliko nepravedno kao okupacija jedne islamske države. Ništa nije toliko nepravedno poput okupacije palestinskog naroda više od 60 godina – rekao je Ismail Haniyeh vjernicima prije početka molitve u pojasu Gaze. Nema veće nepravde od okupacije muslimanske države, tvrdi muslimanski vođa i ističe da im je Bog uskratio novac zbog njihovih nedjela.

Vođa palestinske organizacije Hamas u petak je rekao kako je financijska kriza u svijetu i rušenje berzovnih indeksa Božji način kažnjavanja SAD-a i zapadnih saveznika zbog njihove potpore Izraelu i okupacije Iraka i Afganistana, piše Reuters.

– Mi to vidimo kao Božju kaznu za kriminalce (SAD i zapadne zemlje). Ništa nije toliko nepravedno kao okupacija jedne islamske države. Ništa nije toliko nepravedno poput okupacije palestinskog naroda više od 60 godina – rekao je Ismail Haniyeh vjernicima prije početka molitve u pojasu Gaze.

Hamas, koji je odgovoran za bombaške napade širom Izraela i koji se ne želi odreći borbenih metoda kojima se nastoje riješiti izraelske okupacije, slavi bankrote velikih banaka i krah financijskog sistema.

Podsjetimo, Hamas je pobijedio na izborima za palestinski parlament prije dvije godine, nakon čega je izraelska vlada nametnula ekonomsku blokadu Gazi koju je Hamas prošle godine zauzeo.

– Uskratili su našem narodu novac i sada je Bog njima uskratio novac. Oni maltretiraju naš narod, a sada Bog maltretira njih – rekao je Haniyeh.

(Javno)

Leave a Reply

*

captcha *