IslamBosna.ba– Prvi i jedini demokratski izabrani predsjednik Egipta,  hafiz Muhammed Mursi, koji se nalazi u pritvoru od jula prošle godine kada je nad njim izvršen državni udar od strane trenutnog predsjednika Abdelfettaha es-Sisija, obratio se egipatskom narodu čestitajući Bajram putem pisma kojeg je objavio njegov sin.

“Bajrami u historiji čovječanstva predstavljaju priliku za odmor i za uzimanje daha u nastavku borbe. Kullu am ve entim bi hajr, Allah vam primio post, sadaku, noćne namaze i vašoj revoluciji dao dobro i pobjedu.

Uz čestitke povodom Bajrama, želim vam i čestitati na ustrajnosti u borbi i revoluciji i želim objaviti čitavom svijetu da je naš kompas usmjeren na pomoć Palestini u borbi protiv tiranskog okupatora. Mi smo sa svakim pokretom otpora protiv svakog okpatora. Iskušenja kroz koja ummet prolazi su pokretač njegovog dostojanstva i predvodništva. Sve pozdrave upućujem članovima Pokreta otpora i revolucionarima koji čvrsto se uzdaju u svoga Gospodara i bore za istinu. Želim da Egipat i cijeli ummet svakog trena budu u dobru! Muhammed Mursi, predsjednik Arapske Republike Egipat”, stoji u pismu predsjednika Mursija.

IslamBosna.ba